Certifierade enligt​
​EXC 3 och 3834-2

Om JS Smide​

1994

År 1994 startade Jörgen Södergren den enskilda firman JS Montage. Starten blev i en verkstad på 300 m2 i Rydsgård. Åren de gick och det lilla företaget växte, projekten blev större och krävde både större plats och mer personal. År 2000 flyttade företaget 200 m till en större lokal inom samma område som tidigare. Den nya verkstaden var på totalt 1200 m2 fördelat i två sektioner, granne med Rydsgårds Varmförzinkning.

​​

I samband med denna flytt ombildades den enskilda firman JS Montage till ett aktiebolag med namnet JS Smide AB.

2006

​​Ett mål som alltid funnits i tankarna var att företaget skulle äga sina egna lokaler och år 2006 togs ett steg i rätt riktning, då köptes 9000 m2 industrimark i Skurup. 

Så äntligen, i september år 2007 gick flytten till de nybyggda lokalerna i Skurup. Idag har vi en ljus och fin verkstad på 1200 m2 samt kontor och personalutrymmen på 200 m2, allt under ett och samma tak. En händelse i företagets historia som uppskattades mycket av personalen.

2010

Ytterligare en förändring skedde, JS Smide AB omvandlades till ett fastighetsbolag, Spårgatan AB. Spårgatan AB tog över fastigheterna och samtidigt startades ett nytt verksamhetsbolag med namnet JS Smide AB. Inga större förändringar för våra kunder, utan bara ett nytt organisationsnummer. De båda bolagen ägs idag av Spårgatan Holding AB, där Jörgen Södergren är verkställande direktör.

​​

Det året utsågs Jörgen Södergren till årets företagare i Skurups Kommun för året 2009. Något som Jörgen uppskattade väldigt mycket. I samband med utmärkelsen gjorde den lokala tidningen en artikel som går att läsa här.​

2013

JS Smide AB är ett företag i framkant och jobbar hela tiden med utveckling. Idag är JS Smide ett företag som är certifierat enligt SS-EN 1090-1 och ISO 3834-3.

​​​​

Vi är i skrivande stund 6 st medarbetare på kontoret, en verkstadschef, en kvalitetsansvarig och  2 st som har ansvar för pågående projekt. Detta är för att vi ska säkra kvalitén på de projekt som vi utför. För oss på JS Smide är det mycket viktigt att alla våra montörer och svetsare är licensierade. 

År 2013 köptes en kranbil för att kunna köra vårt material från verkstad till kund. Kranen är på 72 tonmeter och vi har nytta av den dagligen.

2014

Den 24 augusti somnade Jörgen in efter en längre tids sjukdom. Han lämnade efter sig sambon Majvi Lönnborn, deras tre barn (Dennis, Dick och Stina) tre barnbarn samt kollegor och anställda.

Vi kommer att minnas Jörgen med glädje och vi kommer att fortsätta att driva JS Smide i samma anda som Jörgen själv hade gjort.

Vi vill passa på att tacka för all vänlighet och deltagande i samband med Jörgens bortgång

2015

​​Vi fortsätter att utvecklas, JS Smide är nu certifierade enligt EXC 3 och 3834 – 2. Under sommaren startades ett måleri - & bläster som vi har mycket nytta av. Vi har sparat in mycket på transporter och på miljön nu när tjänsten finns så nära.

I övrigt har det gångna året gått bra och vi vill tacka alla våra kunder för förtroendet vi har fått. 

FÖRETAGSINFORMATION

Tel.: 0411-481 40

E-post: dick@js​-smide.se

ADRESS

JS Smide AB

Spårgatan 2

274 30 Skurup